Hotel Website of the Year Award

Hotel Website of the Year

Welkom bij de eerste ‘Hotel Website of the Year’ verkiezing. Van 10 tot 26 februari kun je onderstaand stemmen op je favoriete hotelwebsite. Door te stemmen maak je kans om een overnachting te winnen bij het hotel met de mooiste hotelwebsite van Nederland. Droom alvast lekker weg bij het bekijken van alle genomineerde websites!

Le Marin Hotels

We proberen onze website te laten onderscheiden door veel te investeren in fotografie en hierop het comfort van onze hotels uit te laten stralen.

Stem op Le Marin Hotels

Golden Tulip Hotel Central

Wij werken onze website iedere dag bij en zorgen voor de juiste informatie voor onze doelgroep, ook is kwaliteit en storytelling voor ons erg belangrijk, omdat we ruim 117 jaar bestaan als familie hotel.

Stem op Golden Tulip Hotel Central

Kas di Laman

Gasten die boeken via de eigen website krijgen altijd 20% extra korting

Stem op Kas di Laman

Pulitzer Amsterdam

Eind 2022 lanceerde Pulitzer Amsterdam haar eerste nieuwe website sinds de heropening in 2016 na een totale restyling van het hotel. De nieuwe website moest zorgvuldig worden ontworpen om een hotel zo uniek als Pulitzer Amsterdam te representeren. Door een soft rebranding, een nieuwe reeks fotografie en een intuïtief ontwerp dat traditionele en moderne aspecten combineert, hebben we het gevoel dat we een website hebben neergezet die ons monumentale pand en de rijke historie van haar beste kant laat zien. Sinds de lancering hebben we de conversie zien stijgen, de bounce rate zien dalen en bezoekers weten te verrassen met een eigentijds design die zowel ons hotel en merk weerspiegelt als de pillars waar Pulitzer Amsterdam voor staat.

Stem op Pulitzer Amsterdam

Landgoed Huize Bergen

Landgoed Huize Bergen is een hotel in Vught verscholen tussen eeuwenoude bomen. Naast hotel kunnen gasten terecht voor een zakelijke bijeenkomst, bruiloft of een partij. De huisstijl van Landgoed Huize Bergen is vorig jaar volledig aangepast. Modern in een klassiek jasje met kleuren van adel. Ook onze website is volledig vernieuwd en sluit mooi aan op wat wij onze gasten aanbieden. Een warm welkom, en het gevoel van thuiskomen, met high-end service en culinaire hoogstandjes.

Stem op Landgoed Huize Bergen

Kloeg Collection

Kloeg Collection biedt een ruime keuze uit de mooiste 4-sterren hotels, appartementen, vakantiewoningen en restaurants in Zeeland. De accommodaties zijn perfect gelegen en vormen de ideale uitvalsbasis vormt voor een korte of lange vakantie. Onze website is in de zomer van 2022 vernieuwd zodat we klaar zijn voor onze groei! Met een fijne sfeervideo ziet de gast meteen hoe fijn het is in Zeeland. Daarnaast kunnen gasten direct boeken via de website en zo de beste prijs en service garanderen.

Stem op Kloeg Collection

Hotel Parkzicht

Ja bij ons is het altijd goedkoper als bij een OTA, Via een OTA betalen gasten hun eigen commissie.

Stem op Hotel Parkzicht

Hotel VIC

Sinds vorig jaar is onze website live gegaan, wij zijn hard bezig om VIC onder de aandacht te brengen. Met een nieuwe visie op de marketing afdeling willen wij het verschil gaan maken! VIC is een hip & modern hotel wat in Leiden verder niet te vinden is!

Stem op Hotel VIC

The Florian

Onze website is bijzonder omdat we gebruik maken van video, waarmee we een sfeerimpressie van ons unieke hotel laten zien. Daarnaast hebben we veel aandacht besteedt aan mooi fotomateriaal en de juiste tone-of-voice om onze doelgroep mee aan te spreken.

Stem op The Florian

Hotel & Wellness Zuiver

Sinds kort bieden wij unieke evenementen aan die alleen via onze website te reserveren zijn. De combinatie tussen fysieke en mentale gezondheid wordt belangrijker dan ooit. Daarom zijn sinds kort unieke evenementen (denk aan yoga retreats, ademhalingsworkshops) te reserveren.

Stem op Hotel & Wellness Zuiver

Hotel Pincoffs

Wij proberen de website urgentie te laten uitstralen door acties te vermelden. Niet schreeuwerig, maar wel opvallend door de fotografie. Website, weblog en social media zijn op elkaar afgestemd om zoveel mogelijk gasten op de site te krijgen en te laten boeken. Diverse tools moeten de websitebezoeker duidelijk maken dat boeken op de website van het hotel lonend is.

Stem op Hotel Pincoffs

Delfins Beach Resort

Wij maken regelmatig gebruik van acties, bijvoorbeeld een black friday deal waarbij de gasten 25% korting ontvangen op basis van een non refundable prijs. Verder maken we nu gebruik van een book direct en save 10% actie. Hierdoor zijn wij altijd goedkoper dan een Booking.com en Expedia en de gast ontvangt ook meer voordelen als zij direct bij ons boeken, zoals flexibele annuleringsvoorwaarden en 10% korting als zij bij ons een auto huren. Ook hanteren wij een speciale tarief voor lokale mensen van Bonaire. Op vertoon van een lokale ID (sedula) krijgen zij 20% korting, zodat Delfins Beach Resort niet alleen toegankelijk is voor buitenlandse toeristen maar dat lokale mensen ook de kans krijgen om een verblijf te boeken bij ons.

Stem op Delfins Beach Resort

Restaurant, Hotel & Spa Savarin

Met alle feestdagen verzorgen wij een speciaal samengesteld arrangement, wat direct bij ons via de website te boeken is. Wegens dat wij een familiebedrijf zijn willen wij dat ook zoveel mogelijk uitstralen, zo geven we op onze site ook wat extra informatie over onze omgeving. Met als kers op de taart ons fine dining restaurant Savarin. Op onze site kunt u hier ook alle informatie van onze menukaarten tot aan de wijnkaart en extra informatie over vinden.

Stem op Restaurant, Hotel & Spa Savarin

Avila Beach Hotel

We bieden standaard free booking benefits wanneer men rechtstreeks via onze website boekt. Daarnaast proberen we met onze website zoveel mogelijk te segmenteren per type reiziger: stelletjes, gezinnen, romantisch & honeymoon, MICE travelers, (Destination) wedding couples, business travelers and solo travelers. Onze website heeft ter aanvulling ook 100+ blog artikelen (incl. goede SEO keywords & meta) over Curacao in 4 talen, die van pas komt voor iedereen die zich oriënteert op een vakantie naar Curacao.

Stem op Avila Beach Hotel

Baoase Luxury Resort

Wat onze nieuwe website bijzonder maakt, is dat het een echte weergave is van het resort. Met de Balinese accenten, prachtige grote foto’s en een rustige ambiance, kun je even wegdromen naar ons Caraïbische paradijs.

Stem op Baoase Luxury Resort

B&B Kas ChuChubi

Onze website onderscheidt zich door middel van mooie fotografie en het persoonlijke verhaal dat wij vertellen over hoe we onze droom verwezenlijkt hebben door in 2018 naar Bonaire te verhuizen en daar onze eigen B&B te beginnen.

Stem op B&B Kas ChuChubi

Hotel Hague Center

Onze website is speciaal omdat we alle extra diensten die we aanbieden in ons hotel hierop beschrijven, zoals bijvoorbeeld ontbijt, fietsverhuur en parkeren. Tevens kunnen gasten onze website ook vinden op hoteliers.com.

Stem op Hotel Hague Center

Landgoed Lauswolt

Verscholen in de prachtige bossen van Beetsterzwaag ligt het best bewaarde geheim van Friesland: vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt. Ware luxe zit in kleine dingen en in die kleine dingen, zijn wij heel groot.

Stem op Landgoed Lauswolt

Mustique Suites Curacao

We geven 25% extra korting op onze website. Ook kunnen de mensen van onze website eerder inchecken indien mogelijk.

Stem op Mustique Suites Curacao

TUK Tropical Boutique Resort Jan Thiel

TUK is een tropisch boetiek resort waar gastvrijheid voorop staat. De vrolijke kleuren en teksten geven de uitnodigende sfeer weer die hier hangt; een huiselijk gevoel waar iedereen welkom is. Let us TUK you in! Via onze website is het mogelijk om gebruik te maken van speciale kortingscodes en liggen de tarieven altijd lager.

Stem op TUK Tropical Boutique Resort Jan Thiel

Saint Tropez Boutique hotel

Als gasten via onze eigen website boeken, krijgen ze altijd 20% korting.

Stem op Saint Tropez Boutique hotel

Windhoek Resort Bonaire

Onze website is voorzien van video waarmee we meteen de sfeer van onze bijzondere accommodatie goed kunnen overbrengen aan onze doelgroep. Daarnaast bieden we tal van voordelen voor gasten die direct boeken, zoals 10% korting, een gratis transfer van de luchthaven en een heerlijk Caribisch welkomstdrankje, proost!

Stem op Windhoek Resort Bonaire

Two Brothers Noordwijk Beach

Two Brothers Hotels is een nieuw en zelfstandig 4* hotel company waar jongeren met autisme ook een plek op de arbeidsmarkt wordt geboden. Daarnaast wordt er rekening gehouden met gasten die binnen deze groep vallen. Denk aan reserveren van het zwembad en rustig dineren. ‘Two Brothers’ verwijst naar de twee zonen van de eigenaren. Het autisme van de broers is de inspiratie geweest. Hotels met een missie!

Stem op Two Brothers Noordwijk Beach

Hotel Villa Ruimzicht

We maken gebruik van arrangementen die we ook uitlichten op de website, deze veranderen continu. Verder vindt men het complete aanbod (slapen, eten, zakelijk) op onze website. Conversies die nu gemeten zijn, zijn ook enkel de hotelovernachtingen.

Stem op Hotel Villa Ruimzicht

Bamboo Bonaire Boutique Resort

Als bezoekers op onze website binnenkomen worden ze meteen getrakteerd op videobeelden van ons heerlijke resort, om alvast in de tropische sferen van Bonaire te komen. Daarnaast bieden we bezoekers altijd de beste prijs garantie op onze eigen website.

Stem op Bamboo Bonaire Boutique Resort

Singel Hotel Amsterdam

Wij hebben een pagina met offers in alle beschikbare talen.

Stem op Singel Hotel Amsterdam

Boho Bohemian Boutique Hotel

We hebben geregeld acties met een promotiecode, ook een vaste code voor repeaters om te boeken.

Stem op Boho Bohemian Boutique Hotel

Boutique Hotel 't Klooster

We hebben vaste promotiecode voor business boekers (we hebben veel zakelijke gasten).

Stem op Boutique Hotel 't Klooster

The Dylan Amsterdam

In het design van de website is de UX aangepast op de doelgroep, zo staan restaurants, events en arrangementen hoger op de Nederlandse pagina en staan foto's van kamers lager. Op de Engelse pagina staan onze kamers en arrangementen weer hoger. Op verschillende landing pages is hier ook strategisch over nagedacht. en A/B testing heeft aangetoond dat dit succesvol is.

Stem op The Dylan Amsterdam

Atelier Raamwerk City Apartments Deventer

Vouchers met korting via social media bij directe boeking op de website. In de website is ook directe verbinding met de socials geïntegreerd.

Stem op Atelier Raamwerk City Apartments Deventer

The Nox Hotel

"Na 5 jaar renoveren en verbouwen, hebben wij op 20 oktober 2020 de deuren van The Nox Hotel geopend. Precies een week nadat de tweede lockdown werd afgekondigd in Nederland. Hierdoor was de noodzaak voor een goede eigen website essentieel om het hotel van de grond te krijgen. Tijdens Covid-19 zagen wij het aantal directe boekingen enorm stijgen. Dit met de voornaamste reden dat wij alle specials en samenwerkingen alleen boekbaar hadden op onze eigen website. Samen met ondernemers uit de buurt hebben wij geprobeerd om elkaar door de lockdown te helpen. Deze samenwerkingen zijn ook tot op heden nog steeds actueel en worden met regelmaat vernieuwd. Bijvoorbeeld afgelopen jaar de Vuelta in Utrecht en samenwerkingen met Hemel & Aarde en Brouwerij De Leckere. Directe boekingen en onze eigen website zijn dus eigenlijk de reden dat wij zelfs in Coronatijd de deuren konden openen en nog steeds open hebben! Ontzettend belangrijk voor ons als hotel en daarom doen wij ons best om dit voor onze gasten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Onze website onderscheidt zich van andere hotel websites doormiddel van een mooie combinatie van video- en fotografie. Om onze gasten meteen een geweldige, luxe sfeerimpressie te geven, hebben wij op onze homepage gebruik gemaakt van videografie in plaats van foto’s. Op deze manier hebben onze gasten meteen een goed beeld wie en wat The Nox is. Onze doelgroep (20-45 jaar) wordt meteen getriggerd door bewegend beeld en dat zien wij ook in de directe reserveringen hierdoor stijgen. Natuurlijk vernieuwen wij regelmatig de fotografie om onze website actueel te houden en de gasten een accuraat beeld te geven van de kamers, omgeving en openbare ruimtes. Er zit veel detail in het ontwerp en design van het hotel, dus dat willen wij ook benadrukken door middel van mooie foto’s en bijpassende tekst. Wanneer gasten direct bij ons boeken, krijgen zij via de website een extra korting op de kamerprijs en een welkomstdrankje (glaasje bubbels) bij aankomst om het verblijf feestelijk te beginnen. Ook ontvangen wij nog veel directe boekingen door middel van onze specials en packages (Bijvoorbeeld: To the moon and back 🌙 ). Tevens houden wij onze socials zoals Instagram en Facebook dagelijks up to date met en linken naar onze eigen website. En zien wij ook het aantal volgens op onze socials dagelijks stijgen."

Stem op The Nox Hotel

Heavens Hotel Hoorn

We wisselen regelmatig van arrangementen en via de widgets kadobon, events en menu (restaurant-pagina) hebben we mooie tools in huis voor extra bezoek en conversie hotel en restaurant. De site is zeer compleet, altijd up to date en natuurlijk 3-talig. De plek is bijzonder fotogeniek, daarom wordt er uitsluitend met mooi beeldmateriaal gewerkt. Design en branding sluiten heel mooi aan bij wat er daadwerkelijk wordt aangeboden. Daarnaast hebben we een actief, inspirerend Insta-account, compleet aansluitend op de website.

Stem op Heavens Hotel Hoorn

Hotel de Wereld

We maken gebruik van arrangementen die we ook uitlichten op de website, deze veranderen continu. Verder vindt men het complete aanbod (slapen, eten, zakelijk) op onze website. Conversies die nu gemeten zijn, zijn ook enkel de hotelovernachtingen.

Stem op Hotel de Wereld

Boetiekhotel Villa Wanrooy

We maken gebruik van arrangementen die we ook uitlichten op de website, deze veranderen continu. Verder vindt men het complete aanbod (slapen, eten, zakelijk) op onze website. Conversies die nu gemeten zijn, zijn ook enkel de hotelovernachtingen.

Stem op Boetiekhotel Villa Wanrooy

Bario Hotel

Onze website hebben we ontwikkeld om meer en meer de experiences in onze buurt kenbaar te maken. We hebben pas een maand geleden de nieuwe website gelanceerd. En we zijn constant aan het testen of wat we aan het doen zijn werkt. We zullen nu weer grote veranderingen gaan doorvoeren, vooral op het gebied van foto’s om de urban feel nog meer naar voren te laten komen. Het gaat ons dus niet zozeer om ons hotel centraal te zetten, maar echt de buurt waar wij onderdeel van zijn. En uiteraard zijn ons hotel en restaurant een van de belangrijke trekpleisters

Stem op Bario Hotel

Mother Goose Hotel

Mother Goose vliegt graag met de tijd mee. Vorig jaar heeft het hotel en de huisstijl een prachtige update (upgrade) gekregen, een nieuwe website kon hierbij uiteraard niet ontbreken. Onze website is namelijk een groot en belangrijk onderdeel van de guest journey. In samenwerking met Becurious/Porter hebben we een geweldige website ontwikkeld welke ons merk versterkt, onze gasten blij maakt en goed converteert. We prikkelen onze gasten met relevante content waaronder video- en fotografie welke we maandelijks updaten maar ook specials, extra’s en voordelen voor directe boekingen zoals ontvangst met bubbels en de laagste prijs garantie. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan onze Social Media en overige online marketingkanalen om traffic en dus directe boekingen te genereren. Wij zijn trots en blijven investeren en optimaliseren.

Stem op Mother Goose Hotel

Vragen?

Stuur een mail naar info@hotelwebsiteoftheyear.com of bel + 31(0)20-5313333.